Kağıt Hamuru- Kutu


Evdeki eski kutuyu değerlendirmek zorunda kaldım.(ödev için) iyiki değerlendirmişim :)
Önce ojeyle dışını boyadımsonra belirli yerleri kağıt hamuru ile kapladım. hamur kuruduktan sonra desen çizdim ve boyadım.
Kağıt hamuru yapmayı bilmeyenler için ;
Malzemeler:
  • gazete kağıdı
  • nişasta
  • zamk

Gazete kağıdı küçük parçalar halinde elle koparılır. Derin bir kabın içine konur. Kabın içi su ile doldurulur. Bir-iki gün bekletilir. Gazete kağıtları iyice yumuşadıktan sonra elle toplar yapılarak sıkılır ve başka bir kabın içine konur. Diğer tarafta nişasta ile su eritilir ve pişirilir. Yoğurt kıvamında hazırlanmış olan nişasta ıslatılıp sıkılan kağıtların üstüne dökülür. Elle çok iyi yoğurulur.

7 yorum:

beyaz mendil dedi ki...

Ay bu çok ama çok güzel olmuş,hemen deneyeceğim,ellerine sağlık hayatım.Sevgilerimle

s♥z♥n dedi ki...

teşekkür ederiim :) bencede deneyin çok güzel oldu ben bile şaşırdım :) kağıt hamuru özellikle kaplama için çok uygun... bir de belirtmemişim iyice yoğurulunca oyun hamuru kıvamına geliyor. belki biraz daha yumuşak...

devince dedi ki...

çok şık .ölçüleride verirseniz sevinirim.daha önce hiç yapmadığım için kıvamı tutturamam:(

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Çok güzel, değişik bir çalışma. Ama hiç bilmediğim bir konu daha detaylı ve miktar yazarak anlatırsanız sevinirim. Böyle beyaz kendisi mi oluyor mesela, üzerindeki desenleri neyle yaptınız? Teşekkürler.

s♥z♥n dedi ki...

aslında miktar yok elimde kıvamına bakıp yapıyorsunuz. ekmek hamru kıvamında oluyor. kendisi beyaz. kurumadan istediğiniz materyali kaplıyorsunuz. kurumaya bırakıyorsunuz. kuruduktan sonra ben cd kalemi ile çizdim şekilleri keçeli kalemle renklendirdim. kutunun kaplamadığım kısımlarını ise oje ile boyadım.

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Teşekkür ederim cevabına, denemeyi düşünüyorum bir ara. Ama olmazsa yine rahatsız ederim seni :)

s♥z♥n dedi ki...

tabiikie rica ederim

Yorum Gönder

 
Add to Technorati Favorites